In ons land heeft Weight Watchers al tienduizenden Belgen geholpen een gezonder leven te leiden. Hun geheim? Een eenvoudig programma om gewicht te verliezen en een gezond gewicht te behouden.

 

Weight Watchers

 

Het Weight Watchersprogramma, ontwikkeld door gediplomeerde voedings- en gezondheidsexperts en onderschreven door de medische wereld, is een wetenschappelijk onderbouwde methode om het lichaamsgewicht onder controle te krijgen en te houden.
Naast het voedingsaspect speelt ook het menselijke aspect een cruciale rol in het Weight Watchersprogramma: Weight Watchers is ervan overtuigd dat de sterkste motivatie en steun om het ideale gewicht te bereiken komt van mensen die hetzelfde hebben meegemaakt en hierin succesvol zijn geweest en blijven. Daarom worden alle Weight Watchersleden ondersteund en begeleid door een coach, zelf een ervaringsdeskundige. In wekeliijkse cursussen worden ze geholpen om de voor hen ideale eetgewoonten aan te leren die passen bij hun levensstijl.
Gebaseerd op de filosofi: niets is verboden, alles is toegestaan, maar met mate, gelooft Weight Watchers dat een succesvol gewichtsverlies gebaseerd is op het bepalenvan realistische doelstellingen. Het Weight Watchersprogramma is niet enkel gericht op het bereiken, maar ook op het behouden van een gezond gewicht. Het behelst evenwichtig eten, lichaamsbeweging, gedragsverandering en de steun van de groep. Weight Watchers wordt een way of life. De methode heeft bewezen dat succesvol afslanken alleen mogelijk is door gezonder te eten, de lichaamsbweging te verhogen en de verleidingen die tijdens de verandering van eetgewoonten opduiken, te weerstaan.

Ga voor een gezond streefgewicht
Je ideale streefgewicht bepaal je op de basis van de BMI-formule, waarbij je je lichaamsgewicht in kg deelt door het kwadraat van je lengte in meter. Voorbeeld: 68 kg / 1,73 x 1,73 m = 22,7
Ligt je BMI onder 18,5 dan weeg je te weinig. Een BMI tussen 18,5 en 24,9 wijst op een normaal, gezond gewicht. Vanaf een BMI van 25 loopt je gezondheid gevaar vanwege je overgewicht. Op de Weight Watcherscursus hanteert de coach streefgewichttabellen die gebaseerd zijn op de BMI-marges voor een normaal, gezond gewicht. In samenspraak met de coach bepaal je zelf je streefgewicht, bij voorkeur binnen de marge van BMI 18,5 tot 25.

Weight WatchersdieetHet Flexipoints-voedingsplan
Jij weet het, wij weten het: afvallen en niet opnieuw aankomen is gene lachertje! Er bestaan tegenwoordig erg veel methodes waarbij je je een heleboel moet ontzeggen. Daar doen ze bij Weight Watchers niet aan mee. Integendeel. Zo staat het programma Flexipoints helemaal in eht teken van plezier en evenwicht. Een programma waarbij afwisseling troef is.
Flexipoints is een voedingsprogramma dat rekening houdt met de persoonlijke noden, met de levenswijze en met de verschillende periodes van het jaar. Lente, zomer, winter en herfst: elk seizoen heeft zijn voordelen, zijn uitdagingen en voedingsmiddelen.
Flexipoints past zich aan de dagelijkse gang van zaken zonder aan doeltreffendheid in te beoetn. Zo kan je bijvoorbeeld genieten van een vrije portie aardappelen en pasta en toch afslanken: schep dus gerust een bord vol, bovendien zijn de kinderen dol op pasta.

Eet wat je graag lust en slank toch af!
Zoals gezegd wordt er nerzijds op elk voedingsmiddel een POINT-waarde gekleefd en anderzijds beschik je dagelijks ovver een POINTS-dagtotaal. Dit wordt bepaald op basis van een de POINTS-analyse, een vragenlijst die verkrijgbaar is op de Weight Watcherscursus. Hierin wordt gepeild naar je geslacht, huidige gewicht, lengte en levenswijze. Het POINTS-dagtotaal is flexibel: elke dag kan je enkele POINTS-eenheden sparen voor een speciale gelegenheid later op de week.

De geheimen van het succes

1. Je blijft alles eten
Bij Weight Watchers wordt aan alles wat je eet en drinkt een POINTS-waarde toegekend, afhankelijk van het calorie- en vetgehalte van het product in kwestie. Dagelijks beschik je over een bepaald aantal POINTS, of met andere woorden, een POINTS-dagtotaal. Je kiest zelf hoe je dat dagtotaal invult, maar om fit en gezond te worden/ te blijven, respecteer je best 6 gezondheidsregeltjes (zie verder)

2. Een flexibele en persoonlijke aanpak
Iedereen is verschillend. Het Weight Watchersprogramma kan zich aan jouw levensstijl aanpassen, zodat je stap voor stap je streefgewicht bereikt.

3. Steun en motivatie
De coaches hebben zelf het Weight Watchersprogramma gevolgd. Zij weten dus als geen ander waar je voor staat en hoe ze jou daarbij kunnen helpen.


Geschikt voor

- Eigenlijk iedereen, mannen en vrouwen, die te zwaar is, of een overgewicht nu groot of klein is.
- Wie niet houdt van crashdieten maar eerder gelooft in een aanpak op lange termijn. Weight Watchers leert je immers je eet- en voedingsgewoonten te veranderen.

Niet geschikt voor

- Wie gelooft in de snelle oplossing. Weight Watchers werkt gegarandeerd, maar niet supersnel.
- Wie niet graag groenten en fruit eet.
- Wie erg houdt van fastfood en dat moeilijk kan missen.

Dieetpartner   
Pro Weight Watchers

Pro Weight Watchers

- Permanente motivatie dankzij de wekelijkse cursus en de coach: je mag gerust zelf het woord nemen of gewoon luisteren naar de tips van je medecursisten en je coach. Als je om welke reden ook de cursus niet kan bijwonen, biedt Weight Watchers thuispakketen aan. Je krijgt de boekjes van het programma gewoon per post toegestuurd, waarmme je onmiddellijk aan de slag kan gaan.
- Ook mannen kunnen Weight Watchers volgen met het programma MP5 - versie 2 (eveneens gebaseerd op het POINTS-systeem), speciaal voor mannen die blijvend willen afslanken of die niet naar de wekelijkse cursus kunen of willen gaan.
- Weight Watchers biedt een gamma producten aan die je helpen tijdens en na het afslanken.
- Niet alleengewichtsverlies is belangrijk, er wordt ook rekening gehouden met het verlies in centimerts.

Contra Weight Watchers

Contra Weight Watchers

- Het is niet goedkoop: als nieuwe cursist betaal je €15 inschrijvingsgeld. Tijdens promotieperiodes kan je doorgaans genieten van een gratis inschrijving. De cursusbijdrage die je betaalt telkens als je komt, bedraagt € 10. Weight Watchers biedt wel een systeem van abonnementen aan waardoor de cursusbijdrage voordeliger wordt.

wist je datFlexiPoints beloont extra beweging.

Bewegen levert een POINTS-bonus op, dat zijn extra POINTS-eenheden die kunnen gebruikt worden om sneller af te slanken of om je wat extraatjes toe te staan. een paar voorbeelden:

30 min. wandelen = 1 POINTS-bonus = 1 klein stukje chocolade
30 min. fietsen= 2 POINTS-bonussen = 1 bol roomijs
30 min. lopen = 4 POINTS-bonussen = 1 croissant
30 min. zwemmen = 2 POINTS-bonussen = 1 pintje

Jean NidetchWeight Watchers werd opgericht in Amerika in 1963 door Jean Nidetch.
Zij had zoals zoveel andere vrouwen ondervonden hoe moeilijk dieten is: ze slaagde er wel in af te slanken, maar de kilo's kwmen er even snel weer bij.
Ontgoocheld vanwege het jojo-effect van deze dieetformules en ontmoedigd door de eenzame lijdensweg die afslanken kan zijn, besliste Jean er iets aan te doen. De eerste stap: een wekelijkse samenkost met enkele vriendinnen om hun ervaringen uit te wisselen. zo ontstond het principe van motiverende cursussen. Na rijp beraad legde Jean ook enkel principes vast waarop haar methode zou gebaseerd zijn: een vol te houden evenwichtig dieet en de steun van een groep van enthousiaste mensen, allen met eenzelfde doel voor ogen: gewicht verliezen en een ideaal gewicht behouden. Weight Watchers was geboren.

4 SuccesFormules

Iedereen die ooit met een dieet begonnen is, weet hoe belangrijk het is snel en goed te starten om gemotiveerd verder te doen. Daarom heeft Weight Watchers 4 SuccesFormules ontworpen, die samen met de programmaboekjes worden gegeven in de 4 eerste cursusweken.
In elke SuccesFormule zitten een weekmenu met eenvoudig te bereiden maaltijden en een boodschappenlijstje, aangepast aan de voorgestelde maaltijden.

Het concept

Weight Watchers Dieet- In de eerste week krijg je eenvoudige en makkelijke tips die je helpen van start te gaan met het programma. Je wordt als het ware bij de hand genomen, waardoor je de Weight Watchersmethode onmiddellijk onder de knie krijgt.
- De week nadien helpt de tweede SuccesFormule je met concrete tips om meer te gaan bewegen in je dagelijks leven. In je drukke leven is het lastig om sporten in te plannen, maar met deze tips kan je er haast niet meer onderuit.
- Tijdens de derde week gaat het vooral om de hindernissen en moeilijkheden waar je tegenaan loopt tijdens de eerste weken van het afvallen: wat kan je doen als je echt honger hebt? Hoe kook je voor het hele gezin zonder er lang voor in de keuken te moeten staan?
- In SuccesFormule 4 gaat men in op afvallen tijdens een heerljik avondje uit. De nadruk ligt op de flexibiliteit van het programma. Je blijft de gerechten eten die je lekker vindt, en natuurlijk kun je nog steeds met vrienden of familie uit eten gaan.