Een glas waterVermageren (of op gewicht blijven) op restaurant doe je zo.

- Bestel meteen een fles mineraalwater en drink er een flink glas van voor je begint te eten.
- Neem slechts één paeritief, liefst zonder hapjes, of kies voor een alcoholvrij alternatief.
- Neem daarna een licht voorgerecht op basis van rauwkost en eventueel schaal- of schelpdieren.
- Kies vis als hoofdgerecht, en vraag om de saus te beperken of apart te serveren.
- Ga voor niet te rijkelijke porties, en bestel eventueel twee voorgerechten in plaats van een voorgerecht en een hoofdgerecht.
- Geef de voorkeur aan slanke bereidingen: rauw (zonder olie, mayonaise of saus), gestoomd, gepocheerd, gegrild, op steen gebakken, geroerbakt, gekookt in eigen vocht, ontvette bouillon of groentesaus, bereid in een saus op basis van kookvocht, ontvette bouillon, witte wijn, lichte room.
- Neem tijdens de maaltijd slechts twee à drie glazen wijn. Bestel liever per glas of per karaf dan per fles.
Als nagerecht kunnen ijs of fruitsalada.

 

Welke uitheemse keuken kies je?

Oké, je bent op dieet. Dat duurt in sommige gevallen een tijdje, en dat betekent dat je ook al eens uit eten zult gaan. Als je je vooraf zorgen maakt over loempia's, kaassaus en gratin dauphinois, vind je dit overzichtje soelaas.

- Chinees, Vietnamees, Thais: deze keukens bieden ja altijde de mogelijkheid om lijnvriendelijk te eten. Laat de zoete sausjes wel links liggen, bestel liever soep dan een gefrituurd voorgerecht en eet met mate van de rijst maar bedenk dat rijst nog steeds beter is dan frieten.
Chinese keuken
- Frans/Belgisch: een probleem aangezien deze keukens sterk leunen op het gebruik van room en boter. Een visgerecht en nagerecht met fruit kan je uit de nood helpen, maar vraag de saus apart en eet geen brood bij het voorgerecht. Kies zo vaak mogelijk voor salade als voorgerecht.
Franse keuken
- Italiaans: omdat deze keuken van nature zeer rijk is aan groente en vis, en nauwelijks room gebruikt, zullen er zich weinig problemen stellen. Ga wel de lasagne en paste met sausen die niet op tmoaat zijn gebaseerd uit de weg, net als pizza met vier kazen!
Italiaanse keuken
- Grieks/Turks: best haalbaar als je goede keuzes maakt, zoals vleesstoffpotjes en groenten, maar door de olijfolie wordt het vaak toch een stevige hap. Laat het brood liefst staan, en bestel geen moussaka of uitgebreide voorgerechtenschotel.
Griekse keuken

- Japans: op het eerste gezicht is dit een slanke keuken maar let op voor gefrituurd voedsel, rijst en noedels.

 
Japanse keuken