De rekken van onze warenhuizen worden overspoeld met eiwitrijke sojaproducten die zich qua succes kunnen meten met melkproducten. Even aandacht voor dit 100% plantaardige product uit het Verre Oosten.

Soja is een Aziatisch peulgewas dat momenteel zowat overal ter wereld wordt geteeld, en het heeft een uitzonderlijke voedingswaarde. Het is één van de natuurproducten met het hoogste gehalte aan koolhydraten, vetten, vitamine A en B, kalium, calcium, magnesium, zink en ijzer. De scheutenen zaden zitten boordevol hoogwaardige plantaardige eiwitten, die vergelijkbaar zijn met die van dierlijke oorspron.Ze bevatten de negen "essentiele" aminozuren die het lichaam nodig heeft om goed te werken zonder vertoevoer. Deze belangrijke eiwitbron kan derhalve uitstekend vlees, melk en eieren vervangen. Dit nieuwe voedingsmiddel bevat geen "slechte" cholesterol en kan dankzij zijn onverzadigde vetten en vezels zelfs het te hoge cholesterolgehalte verlagen bij personen die lijden aan deze toenemende plaag.

Andere troeven zijn het heilzame effect van de anti-oxiderende eigenschappen van vitamine E en omega-3 vetzuren in sojaolie. De eerste is een echte barrière tegen huidverovering, de tweede spelen een rol in een betere irrigatie en bloedverdunning bij de preventie van cardiovasculaire aandoeningen.

Soja bevat ook isoflavonen, moleculen die vergelijkbaar zijn met humane oestrogenen. Bij menopauzale vrouwen veroorzaakt soja minder bijwerkingen dan natuurlijke en kunstmatige hormonen aangezien hij warmteopwellingen met de helft zou verminderen en gewichtstoename zou beperken. Sinds duizenden jaren is deze heilzame plant de beste bondgenoot voor een gezonde en evenwichtige voeding.
Aan ons om hem van nu af aan in onze voeding te integreren!

Soja